Με γεια το καινούργιο σας στρώμα, για να σας προσφέρει για πολλά χρόνια ξεκούραστο και υγιεινό ύπνο διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για τη σωστή χρήση του.
Τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα με τον καθαρισμό του στρώματος γιατί ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ.
Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι με μία ηλεκτρική σκούπα να ρουφήξουμε τη σκόνη που μπορεί να έχει το στρώμα.
Ξεχάστε οποιονδήποτε καθαρισμό που συμπεριλαμβάνει υγρασία. Ατμοκαθαριστές, σπρέι, σκούπες που πλένουν χαλιά, ακόμα και κάποιους ‘’ειδικούς’’ με πλυστικά μηχανήματα που έρχονται στο σπίτι σας και καθαρίζουν σαλόνια, στρώματα κλπ.
Το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν όλα τα παραπάνω είναι να αυξήσουν το ποσοστό υγρασίας μέσα στο στρώμα και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον φιλικό για την ανάπτυξη ακάρεων, με αποτέλεσμα το στρώμα να φαίνεται στο μάτι πιο καθαρό αλλά μέσα του έχουμε δημιουργήσει ένα ανθυγιεινό περιβάλλον.
Αν ένα στρώμα λερωθεί, π.χ. από σωματικά υγρά, αφήστε τον λεκέ χωρίς να κάνετε τίποτα και με την πρώτη ευκαιρία αερίστε το στρώμα σε κάποιο μπαλκόνι.
Μη χτυπάτε το στρώμα με κάποιο ξύλο ή ‘’τιναχτήρι’’, αν το κάνετε πρέπει να γίνει απαλά. Τα δυνατά χτυπήματα μπορεί να κόψουν κάποιο υλικό εσωτερικά. Ο συχνός αερισμός του στρώματος είναι ότι πιο υγιεινό μπορείτε να κάνετε.
Για να προστατεύσετε το στρώμα σας επιλέξτε ένα καλό κάλυμμα, κατά προτίμηση αδιάβροχο. Μη επιλέγετε καλύμματα κακής ποιότητας που βγάζουν σκόνη, π.χ. φροτέ, γιατί το μόνο που επιτυγχάνετε είναι η σκόνη που βγάζει να μπει μέσα στο στρώμα.
Φυσικά στα στρώματα που το ύφασμα του αφαιρείται, μπορείτε να το πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και αφού στεγνώσει πολύ καλά να το ξαναβάλετε στο στρώμα.